Pojďme si spolu připravit tento výborný svařák, protože ten neodmyslitelně patří přesně k tomuto předvánočnímu období 🙂
Budeme potřebovat
- 1 l červeného vína
- 100 g cukru nebo medu
- 6 hřebíčků
- 2 celé skořice
- 2 hvězdy badyánu
- pomeranč a sušené švestky na dozdobení
Postup
- Do většího hrnce nasypeme cukr a přidáme vodu.
- Povaříme, aby nám cukr lehce zkaramelizoval.
- Poté přidáme koření a vaříme zhruba 15 minut.
- Rozvar z koření necháme lehce vychladnout, aby nebyl úplně vařící.
- Nakonec přilijeme víno a ohřejeme.
- Svařák pouze ohříváme, nevaříme! Aby se nám nevypařil alkohol.
- Nakonec přidáme pomeranč a sušené švestky.