Pokud máte rádi tvarohové buchty, určitě vyzkoušejte i tuhle strouhanou.

Budeme potřebovat

Těsto

  • 300 g hladké mouky
  • 80 g cukr moučka
  • 25 g kakaa
  • špetka soli
  • kypřicí prášek
  • 200 g másla
  • 1 žloutek (bílek použijeme do náplně)

Náplň

  • 500 g tvarohu v alobalu
  • 120 g cukr krupice
  • 3 žloutky
  • 4 bílky
  • vanilkový cukr
  • pečicí papír
  • pekáček o velikosti 23 x 17 cm

Postup

Těsto

  1. Jako první si vytáhneme máslo z lednice, aby nám trošku povolilo.
  2. V misce si smícháme všechny suché ingredience – mouku, cukr, kakao, kypřicí prášek a sůl.
  3. Poté si suchou směs vysypeme na kuchyňský vál, uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme žloutek, kolem dokola nakrájíme na kostičky změklé máslo.
  4. A nakonec pomocí rukou vypracujeme kompaktní těsto.
  5. Hotové těsto zabalíme do potravinové folie a dáme na hodinku do lednice.
  6. Zrovna když budeme dávat do lednice těsto, naopak si z ní vytáhneme vajíčka a tvaroh, který budeme potřebovat na náplň.

Příprava

  1. Po hodině co máme těsto v lednici, si zapneme troubu. Kterou si předehřejeme na 170°C, program pečení vrch + spodek.
  2. Formu na pečení si vymažeme máslem a poté vyložíme pečicí papírem.
  3. Než vytáhneme těsto z lednice, připravíme si náplň.

Náplň

  1. Vajíčka a tvaroh pokojové teploty si dáme do šlehací mísy, přidáme cukr a vše umixujeme.

Kompletace

  1. Těsto si vytáhneme z lednice a rozkrojíme si ho na půl.
  2. Jednu půlku nastrouháme na dno pekáče a pomocí lžíce těsto umačkáme.
  3. Na umačkané těsto nalijeme náplň.
  4. Nakonec zastrouháme zbytkem těsta.
  5. Buchtu pečeme na 170°C, program pečení vrch + spodek, zhruba 30 – 35 minut.