Výborná dýňová omáčka z jednoho pekáčku, s křupavou slaninou, semínky a fetou.
Omáčka je opravdu jednoduchá, stačí pouze upéct dýni s česnekem a cibulí, vše rozmixovat, přidat smetanu a pak už si jen talíř dozdobit slaninou, fetou a dýňovými semínky.
Budeme potřebovat
Omáčka
- 1 střední dýně Hokaido
- 2 hlávky česneku
- 3 střední cibule, můžeme použít i červenou
- sůl
- pepř
- 2 lžíce oleje
- 50 – 100 ml smetany, dle chuti
Dokončení
- 500 g těstovin, já použila Rigatoni
- 200 g slaniny
- 100 g fety
- slunečnicové semínka
Postup
- Troubu si předehřejeme na 190°C.
- Dýni si omyjeme, očistíme. Já ji neloupu, pouze odstraním poškozené části. Vnitřek si vydlabeme. Nakrájíme na stejně velké kousky.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny.
- Česnek si rozpůlíme.
- Vše si dáme do zapékací mísy, osolíme, opepříme a zakápneme olejem. Zhruba 2 lžíce.
- Pečeme dokud není dýně měkká.
- Mezitím co se nám dýně upeče, si nakrájíme slaninu a opečeme ji dozlatova na pánvici. Pomocí síta ji nakonec přecedíme, aby jsme se zbavili přebytečného tuku.
- Uvaříme si těstoviny.
- Jakmile máme dýni upečenou, rozmixujeme ji spolu s cibulí a vymačkaným česnekem. Přidáme smetanu, dochutíme a můžeme smíchat s těstovinami.
- Nakonec podáváme s usmaženou slaninou, fetou a dýňovými semínky.
- Dobrou chuť.










