Výborná dýňová omáčka z jednoho pekáčku, s křupavou slaninou, semínky a fetou.

Omáčka je opravdu jednoduchá, stačí pouze upéct dýni s česnekem a cibulí, vše rozmixovat, přidat smetanu a pak už si jen talíř dozdobit slaninou, fetou a dýňovými semínky.

Budeme potřebovat

Omáčka

  • 1 střední dýně Hokaido
  • 2 hlávky česneku
  • 3 střední cibule, můžeme použít i červenou
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce oleje
  • 50 – 100 ml smetany, dle chuti

Dokončení

  • 500 g těstovin, já použila Rigatoni
  • 200 g slaniny
  • 100 g fety
  • slunečnicové semínka

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 190°C.
  2. Dýni si omyjeme, očistíme. Já ji neloupu, pouze odstraním poškozené části. Vnitřek si vydlabeme. Nakrájíme na stejně velké kousky.
  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny.
  4. Česnek si rozpůlíme.
  5. Vše si dáme do zapékací mísy, osolíme, opepříme a zakápneme olejem. Zhruba 2 lžíce.
  6. Pečeme dokud není dýně měkká.
  7. Mezitím co se nám dýně upeče, si nakrájíme slaninu a opečeme ji dozlatova na pánvici. Pomocí síta ji nakonec přecedíme, aby jsme se zbavili přebytečného tuku.
  8. Uvaříme si těstoviny.
  9. Jakmile máme dýni upečenou, rozmixujeme ji spolu s cibulí a vymačkaným česnekem. Přidáme smetanu, dochutíme a můžeme smíchat s těstovinami.
  10. Nakonec podáváme s usmaženou slaninou, fetou a dýňovými semínky.
  11. Dobrou chuť.