Dýňový chlebík. Pokud už jste někdy zkoušeli banana bread, tak tenhle chlebík zamilujete možná ještě o něco víc. Díky jogurtu a dýňovému pyré je krásně vláčný. Místo klasické mouky můžete klidně použít celozrnnou a výběr ořechů nechám na vás, můžete si namixovat jaké máte rádi, nebo zrovna po ruce 🙂

Budeme potřebovat

  • 3 vejce
  • 110 g cukru krupice
  • 300 g dýňového pyré
  • 250 g jogurtu
  • 60 g másla
  • 60 g ovesných vloček
  • 50 g ořechů
  • 120 g polohrubé mouky
  • 80 g hladké mouky, můžeme použít i celozrnnou špaldovou
  • kypřicí prášek
  • skořice

Forma na biskupský chlebíček.
Olej a hrubá mouka na vysypání formy.

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 160°C, program pečení vrch + spodek.
  2. Ovesné vločky a ořechy si nameleme najemno.
  3. Formu na pečení si vymažeme olejem a vysypeme moukou.
  4. V jedné misce si smícháme všechny suché ingredience. Prosejeme mouku, přidáme ovesné vločky, ořechy, skořici, kypřicí prášek a vše důkladně promícháme tak, aby se nám kypřicí prášek co nejlépe rozptýlil.
  5. V druhé misce si prošleháme vejce s cukrem, přidáme rozpuštěné, ale vychladlé máslo, jogurt, dýňové pyré a vše promícháme.
  6. Nakonec obě směsi spojíme dohromady.
  7. Hotovou směs vylijeme do připravené formy na pečení a dáme péct.
  8. Pečeme zhruba 60 minut