Všimla jsem si, že teď hodně frčí plněné žampiony jako jednohubky, ale já potřebovala něco, čím se trošku více zasytíme a dokonale nám to s přílohou poslouží jako oběd, nebo večeře.
Budeme potřebovat
- větší žampiony (já koupila v lidlu)
- vepřové maso (klidně můžete použít i kuřecí)
- malé žampiony
- cuketa
- cibule
- sůl, pepř
- zelená petrželka
- máslo
Připravíme si žampiony, které budeme plnit a to tak, že je očistíme (pokud je potřeba) zbavíme je stopky a pokud nejsou dostatečně hluboké (jako například nebyly ty moje) 😀 musíme je trošku vydlabat. To by nám chlapi asi neodpustili, kdyby jsme jim naservírovali žampiony plněné masem a oni tam maso marně hledali 😀 Musím říct, že vydlabat částečně žampiony nebyla zas taková sranda. Dva z pěti mi praskly 😀 Takže doporučuji opravdu pečlivý výběr žampionů, aby jste se pak nemuseli trápit.
Všechno, co jsme z žampionů vydlabali, nakrájíme spolu s cibulí, cuketou, malými žampiony a masem.
Na másle si osmahneme cibulku, přidáme osolené maso. Necháme zatáhnout a poté přidáme cuketu s žampiony.
TIP! pokud chcete mít ještě výraznější chuť žampionů, je lepší, zvlášť žampiony podusit na másle. Krásně pustí šťávu, která je opravdu hříbková. Poté přidáme do masové směsi.
Velké žampiony osolíme, můžeme do každého přidat plátek másla. Naplníme masovou směsí a nakonec už jen vyklepneme vajíčko, které taky osolíme a opepříme.
Žampiony dáme péct na 180°C – zhruba 15-20 minut. Záleží, jak moc chcete mít vajíčko propečené.
Jako přílohu můžete použít brambory, nebo pečivo.
Dobrou chuť