Milujete pizzu, ale zároveň si držíte linii. Tak určitě vyzkoušejte tuhle zdravější variantu. Na přípravu není náročná, jen se peče o něco déle, než klasická varianta. Zase ale nemusíte hodinu čekat, než těsto vykyne. Takže možná časově vyjde nakonec nastejno. Pojďme na ni!

Budeme potřebovat

Recept je na 2 pizze.

Těsto

  • 360 g celozrnné špaldové mouky
  • 200 ml mléka
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 špetky soli

Náplň

  • 4 vajíčka
  • 2 ks cibule
  • 400 g rajčat
  • 100 g špenátu
  • česnek
  • sůl, pepř

Těsto

Všechny suroviny smícháme a nejprve pomocí vařečky, poté na vále pomocí rukou vypracujeme kompaktní těsto.

Vypracované těsto si rozdělíme na dvě části, z obou vyválíme placky. Pokud máte speciální kulaté plechy na pizzu, usnadní vám to práci. Speciální plechy mají totiž vyvýšené okraje, které vám pomohou pizzu krásně vytvarovat. Dále je potřeba, aby okraje byly trošku vyvýšené (zahnuté) aby nám pak všechna náplň nevytekla.
A jak tedy na to? Pizzu si přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Tam se pokusíme okraje trošku zahnout. Pokud si s tím nebudete vědět rady, určitě mrkněte na www.instagram.com/dcereckauplotny tam najdete video postup.

Náplň

V míse si rozmícháme vajíčka, osolíme, opepříme. Cibuli očistíme, přepůlíme a nakrájíme na měsíčky. Rajčata nakrájíme. Pokud použijeme baby špenát, krájet nemusíme. K vajíčkům přidáme zbytek ingrediencí a promícháme. Suroviny a gramáže jsou jen pro inspiraci. Určitě můžete něco vynechat, něco přidat. Záleží jen na vás, co máte rádi.

Důležité!
Náplň na pizzu dáme až těsně před pečením, aby se nám celé těsto nepromočilo.

Pizzu pečeme na 180°C (program pečení vrch + spodek) zhruba 50 minut. Já vždy peču každou pizzu zvlášť.