Cuketu si očistíme, pokud je mladá a má jemnou slupku, nemusíme ji loupat, stačí jen nastrouhat. Pokud máme naopak starší velkou cuketu, je lepší ji oloupat a vydlabat jádra. Cuketu si nastrouháme nahrubo.
Cuketu osolíme a necháme tzv. vybečat. Zhruba po 15 minutách vymačkáme z cukety vodu. Nemusíme však úplně důkladně. Voda, která nám v cuketě zůstane se nám bude hodit, alespoň nebudeme muset do těsta přilévat mléko, nebo vodu.
K cuketě přidáme najemno nastrouhaný parmezán, vajíčka, mouku, česnek, majoránku a dochutíme solí.
Směs se vám ze začátku může zdát hustší, ale vajíčka nám krásně směs spojí.
Rozpálíme si pánev, zakápneme trochou oleje a smažíme placičky z obou stran do zlatova. Nejvíce se mi pro smažení placiček osvědčila hliníková pánev. Na ostatních se pouze roztekl sýr a placička se vůbec nepropekla, nebo se naopak připekla k pánvičce.
Bramborová kaše
Brambory si oškrábeme, nakrájíme na malé kostečky a v osolené vodě vaříme do změknutí.
Po uvaření slejeme vodu z brambor.
Brambory vložíme do stolního robotu, kde použijeme nástavec K, nebo pomocí ručního mixeru začneme mixovat.
Nejprve mixujeme samotné brambory a poté postupně přiléváme rozpuštěné máslo a ohřátou smetanu.