Jedna podzimní křupavá buchta 🙂 Těsto je z jogurtového těsta, takže je krásně vláčné, jablka můžete naskládat na plátky, nebo klidně nastrouhat. Nakonec doplněné o křupavou drobenku.
Budeme potřebovat
Buchta
- 3 vajíčka
- 270 g cukr krupice
- 300 g jogurtu
- 100 g másla
- 120 g polohrubé mouky
- 140 g hladké mouky
- 100 g mandle mleté
- kypřící prášek
- vanilkový cukr
Ovoce
- 2 – 3 jablka
- skořice
Drobenka
- 100 g másla
- 100 g cukr moučka
- 170 g hrubé mouky
- 80 g namletých mandlí
Plech o velikosti 36×25 cm, může být i menší.
Pečicí papír.
Postup
- Troubu si předehřejeme na 170°C. Program pečení vrch + spodek.
- Jako první si připravíme drobenku a jablka. Jakmile si připravíme těsto na koláč, je důležité, aby šel co nejrychleji do trouby, proto je lepší mít už vše připravené.
- Na drobenku použijeme chladnější, nebo trošku změklé máslo. Přidáme mouku, namleté mandle, cukr a začneme konečky prstů tvořit drobenku. Pokud máme v kuchyni příliš teplo, drobenku můžeme dát do lednice, než ji budeme potřebovat.
- Plech si vyložíme pečicím papírem.
- Jablka můžeme jen nakrájet na tenké plátky, nebo oškrábat a nastrouhat, záleží na vás.
Buchta
- V jedné míse si smícháme suché ingredience. Mouky prosejeme, přidáme namleté mandle a kypřicí prášek. Vše důkladně promícháme tak, aby se nám kypřící prášek co nejlépe rozptýlil.
- Máslo si rozpustíme a necháme vychladnout.
- V druhé misce si prošleháme vejce s cukrem, přidáme jogurt, máslo, vanilkový cukr a vše důkladně promícháme šlehací metličkou.
- Nakonec obě směsi spojíme, důkladně promícháme a nalijeme na plech.
- Na těsto poklademe jablka, posypeme skořicí a zasypeme drobenkou.
- Buchtu pečeme zhruba 30 – 35 minut.