Výborná, krásně vláčná buchta. Uvnitř buchty najdete nastrouhaná jablka, ovesné vločky a namleté mandle, případně mandlovou mouku. Buchta je nakonec zasypaná drobenkou, která díky ovesným vločkám krásně křupavá! 🙂

Budeme potřebovat

Buchta

  • 2 vejce
  • 80 g cukru krupice
  • 50 g másla
  • 150 ml mléka
  • 140 g polohrubé mouky
  • 90 g ovesných vloček
  • 2 střední jablky (zhruba 200 g už nastrouhaných jablek)
  • 50 g mandlí nebo mandlové mouky
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička prášku do pečiva

Drobenka

  • 30 g másla
  • 30 g hrubé mouky
  • 30 g ovesných vloček
  • 30 g cukr moučka

pečicí papír

pekáček o velikosti 26 x 16 cm

Postup

Drobenka

  • Máslo si vytáhneme z lednice, aby nám trošku povolilo.
  • Do misky si dáme všechny ingredience a konečky prstů začneme tvořit drobenku. Nesnažíme se vytvořit celistvé těsto, naopak drobivé kousky těsta.

Buchta

  1. Máslo si rozehřejeme v rendlíku a necháme ho vychladnout.
  2. Vajíčka si s cukrem prošleháme, přidáme mléko a znovu prošleháme. Do této směsi přidáme vychladlé máslo a nastrouhaná jablka.
  3. Ovesné vločky a mandle si rozmixujeme, přidáme k nim mouku, kypřicí prášek a důkladně promícháme.
  4. Pekáč si vyložíme pečicím papírem.
  5. Nakonec obě směsi smícháme a důkladně promícháme. Nenecháváme těsto dlouho na lince, naopak ho co nejdříve vylijeme do pekáče, zasypeme drobenkou a dáme péct.
  6. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C zhruba 35-40 minut.