Výborná, krásně vláčná buchta. Uvnitř buchty najdete nastrouhaná jablka, ovesné vločky a namleté mandle, případně mandlovou mouku. Buchta je nakonec zasypaná drobenkou, která díky ovesným vločkám krásně křupavá! 🙂
Budeme potřebovat
Buchta
- 2 vejce
- 80 g cukru krupice
- 50 g másla
- 150 ml mléka
- 140 g polohrubé mouky
- 90 g ovesných vloček
- 2 střední jablky (zhruba 200 g už nastrouhaných jablek)
- 50 g mandlí nebo mandlové mouky
- 1 lžička skořice
- 1 lžička prášku do pečiva
Drobenka
- 30 g másla
- 30 g hrubé mouky
- 30 g ovesných vloček
- 30 g cukr moučka
pečicí papír
pekáček o velikosti 26 x 16 cm
Postup
Drobenka
- Máslo si vytáhneme z lednice, aby nám trošku povolilo.
- Do misky si dáme všechny ingredience a konečky prstů začneme tvořit drobenku. Nesnažíme se vytvořit celistvé těsto, naopak drobivé kousky těsta.
Buchta
- Máslo si rozehřejeme v rendlíku a necháme ho vychladnout.
- Vajíčka si s cukrem prošleháme, přidáme mléko a znovu prošleháme. Do této směsi přidáme vychladlé máslo a nastrouhaná jablka.
- Ovesné vločky a mandle si rozmixujeme, přidáme k nim mouku, kypřicí prášek a důkladně promícháme.
- Pekáč si vyložíme pečicím papírem.
- Nakonec obě směsi smícháme a důkladně promícháme. Nenecháváme těsto dlouho na lince, naopak ho co nejdříve vylijeme do pekáče, zasypeme drobenkou a dáme péct.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180°C zhruba 35-40 minut.