Do menší misky si rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a lžíci mouky.
Mléko si ohřejeme v kastrůlku. Mělo by mít tělesnou teplotu. Takže když provede zkoušku prstem, mléko nás nebude ani pálit, ani studit. Pokud zkusíme teploměrem, teplota by měla být někde kolem 36-37°C.
Část mléka (zhruba 80 – 100 ml) nalijeme do misky s droždím, promícháme (vznikne nám kašička) a necháme zhruba 10 – 15 minut na teplém místě vykynout.
Do velké mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, zbytek cukru, vanilku, rozpuštěné máslo, žloutky, vzešlé droždí, zbytek mléka a zaděláme těsto. Těsto je dobře zadělané, když se nelepí na stěny mísy.
Mísu přikryjeme útěrkou a necháme na teplém místě kynout do dvojnásobných rozměrů, bude to trvat zhruba hodinu.
Troubu si předehřejeme na 180°C.
Vykynuté těsto si rozválíme na zhruba 1 – 2 cm silný plát, který pomažeme nutellou a posypeme kokosem.
Těsto srolujeme a nakrájíme na zhruba 2-3 cm silné šneky.