Těstovinový salát, který je výborný teplý i studený. Takže si ho s chutí můžete dopřát v zimě i v létě.
Za vznik tohoto receptu vděčím hlavně holkám z práce. Nikdy by mě nenapadlo podusit kedlubnu a smíchat ji s těstovinami. Holky si vařily společně zdravé recepty a jeden z nich byl – těstoviny s dušenou kedlubnou. Bylo to fakt výborné! Tak jsem si je doma hned udělala. Jenomže, dajte chlapom těstoviny s kedlubnou 😀 z toho by asi moc dříví nenaštípali. A protože mi dušená kedlubna připomíná zelí, hned jsem k tomu viděla uzené maso. Postupně jsem přidala další zeleninu a vznikl z toho tenhle super salát 🙂
Tímhle holkám děkuji a doufám, že zkusíte i tuhle (ne zas tak dietní verzi)! ♥
Recept je na zhruba 5 porcí.
Budeme potřebovat
- 50 g másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 střední cibule
- 200 g mrkve
- 100 g petržele
- 2 střední kedlubny
- 400 g uzeného masa
- 500 g těstovin
- sůl
- pepř
Postup
- Jako první si připravíme všechny ingredience. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Kedlubnu, petržel a mrkev si oloupeme a nastrouháme na hrubo. Uzené maso nakrájíme na kostičky.
- Vezmeme si hlubokou pánev, nebo hrnec s vyšším dnem. Rozpustíme máslo a přidáme lžíci olivového oleje.
- Na rozpálenou pánev dáme cibuli, kterou necháme zesklovatět. Přidáme uzené maso a krátce osmahneme. Po chvilce přidáme mrkev, petržel a kedlubnu. Osolíme, opepříme a necháme krátce podusit.
- Těstoviny si uvaříme v osolené vodě, přecedíme a smícháme se zeleninovou směsí.