Výborné dýňové palačinky obalené ve skořicovém cukru a plněné tu nejlepší meruňkovou marmeládou značky Darbo. Jde o rodinnou rakouskou firmu a jejich marmelády jsou opravdu výborné.

Budeme potřebovat

Palačinky

  • 220 g hladké mouky
  • 500 ml mléka
  • 2 vajíčka
  • 1 lžíce oleje
  • 120 g dýňového pyré
  • špetka soli

Náplň

  • meruňková marmeláda Darbo

Obalení

  • třtinový cukr
  • skořice

Máslo, nebo olej na smažení.

Postup

  1. V misce si rozšleháme vejce, přidáme lžíci oleje, dýňové pyré, mouku, sůl a postupně přiléváme mléko. To proto, aby se nám těsto dobře rozmíchalo a neměli jsme v těstě hrudky.
  2. Na rozpálenou pánvičku dáme pár kapek oleje a smažíme palačinky z obou stran. U klasických palačinek, smažím většinou na sucho, stačí pouze olej v těstě. Dýňové palačinky se docela přichytávaly, tak jsem smažila na pár kapek oleje a bylo to v pohodě. Netrhaly se a šly krásně otočit.
  3. Hotové palačinky položíme na cukr se skořicí, palačinku namažeme marmeládou a poté ji zamotáme.
  4. Hotové palačinky můžeme pokapat pumpkin spice sirupem, šlehačkou, nebo přidat zmrzlinu. Ale jsou výborné i jen tak samotné 🙂