Výborné dýňové palačinky obalené ve skořicovém cukru a plněné tu nejlepší meruňkovou marmeládou značky Darbo. Jde o rodinnou rakouskou firmu a jejich marmelády jsou opravdu výborné.
Budeme potřebovat
Palačinky
- 220 g hladké mouky
- 500 ml mléka
- 2 vajíčka
- 1 lžíce oleje
- 120 g dýňového pyré
- špetka soli
Náplň
- meruňková marmeláda Darbo
Obalení
- třtinový cukr
- skořice
Máslo, nebo olej na smažení.
Postup
- V misce si rozšleháme vejce, přidáme lžíci oleje, dýňové pyré, mouku, sůl a postupně přiléváme mléko. To proto, aby se nám těsto dobře rozmíchalo a neměli jsme v těstě hrudky.
- Na rozpálenou pánvičku dáme pár kapek oleje a smažíme palačinky z obou stran. U klasických palačinek, smažím většinou na sucho, stačí pouze olej v těstě. Dýňové palačinky se docela přichytávaly, tak jsem smažila na pár kapek oleje a bylo to v pohodě. Netrhaly se a šly krásně otočit.
- Hotové palačinky položíme na cukr se skořicí, palačinku namažeme marmeládou a poté ji zamotáme.
- Hotové palačinky můžeme pokapat pumpkin spice sirupem, šlehačkou, nebo přidat zmrzlinu. Ale jsou výborné i jen tak samotné 🙂