Bramborák – cukeťák? Jak to jen nazvat. Všichni milujeme bramboráky. A neříkejte, že ne! 😀 Poslední dobou hodně frčí bramboráky z cukety, ale co takhle spojit obě suroviny dohromady a vytvořit bramboro – cukeťáky.
Někdo má radši malé bramboráčky, my většinou děláme bramborák přes celou pánev a čím tenčí, tím lepší.
Tak jako bramborák i tyhle cuketo – bramboráky si můžete dát samotné, se zeleninou nebo naplněné masovou směsí. U nás se jí rovnou z pánve, naplnit se stihnout jedině, když jsou všichni v práci nebo ve škole 😀
Budeme potřebovat
- 850 g cukety
- 850 g brambor
- 3 vajíčka
- 100 g hladké mouky
- česnek
- sůl
- pepř
- majoránka
- olej – na smažení
Postup
- Cuketu si očistíme, omyjeme, najemno nastrouháme a osolíme. Díky soli nám cuketa pustí přebytečnou vodu, kterou důkladně vymačkáme.
- Brambory si očistíme, najemno nastrouháme a taky důkladně vymačkáme přebytečnou vodu.
- K cuketě a bramborám přidáme vajíčka, mouku, česnek a dochutíme solí, pepřem a majoránkou.
- Pánvičku si zakápneme olejem, pomocí lžíce dáme těsto na pánev a vidličkou vytvoříme placku, kterou z obou stran osmažíme do zlatova – křupava 🙂
- Pokud by jste neměli čas stát půl dne u plotny a smažit bamboráky, nebo máte raději zdravější verzi, cuketo – bramboráky si můžete upéct i v troubě. Stačí plech vyložit pečicím papírem, na který vytvarujeme placky. A dáme péct na 180°C program horký vzuch.